نحوه محاسبه قیمت در پروژه های طراحی سایت

نحوه محاسبه قیمت طراحی سایت

در این مقاله چه می‌خوانیم ...

نحوه محاسبه قیمت طراحی سایت می‌ تواند تأثیر قابل توجهی را روی دید مشتری ها نسبت به فرآیند طراحی سایت داشته باشد.

در اغلب موارد، افراد فریلنسر که به تازگی وارد حوزه طراحی سایت شده اند، به منظور جذب هر چه بیشتر پروژه در کنار کسب تجربه، قیمت طراحی سایت پیشنهادی خود را به طور محسوسی کاهش می دهند که این امر سبب جذب افرادی که ارزش واقعی کارها را نمی دانند و عملا به دنبال سوء استفاده از چنین افرادی هستند خواهد شد.

از این رو آشنایی با معیارها و فاکتورهای مهمی که می بایستی هنگام قیمت گذاری مورد توجه قرار گیرند، سبب توانایی محاسبه قیمت طراحی سایت به طرز منصفانه و حرفه ای خواهد شد. در این مقاله قصد بر آن داریم تا 11 متغیر اصلی که در این زمینه تاثیرگذار هستند را معرفی و مورد بررسی قرار خواهیم داد؛ پس اگر به دنبال نحوه محاسبه قیمت طراحی سایت هستید، این مقاله از یامی تک را از دست ندهید!

11 فاکتور تعیین کننده در محاسبه قیمت طراحی سایت

بهتر است بدانید که فاکتورها و متغیرهایی وجود دارند که می بایستی مبنای محاسبه قیمت طراح سایت، از فریلنسر تازه کار گرفته تا افراد حرفه‌ای قرار گیرند. در این بخش از مقاله به یازده پارامتر مهم در این زمینه خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید!

1- تکنولوژی طراحی سایت

در حال حاضر روش های مختلفی برای طراحی سایت وجود دارند که به طور کلی شامل کدنویسی‌های تخصصی، سیستم‌ های مدیریت محتوا و سایت ساز های آماده تقسیم بندی می شوند که از جمله آن ها می توان به وردپرس و یا دیگر سایت سازهای آماده اشاره نمود.

به طور کلی سایت های طراحی شده با کدنویسی اختصاصی، از کتابخانه یا فریمورک خاصی استفاده می کنند که باعث افزایش قیمت می شود؛ همچنین ممکن است سایت مورد نظر نیاز به استفاده از زبان برنامه نویسی به خصوصی باشد که با توجه به محدودیت نفرات متخصص در این زمینه، افزایش قیمت طراحی سایت را به دنبال خواهد داشت.

پیشنهاد می کنیم در گام اول روش‌ های مختلف طراحی سایت را به کارفرما توضیح داده و مزایا و معایب هر کدام را معرفی کنید تا علاوه بر انتخاب هرچه روشن تر کارفرما، نتیجه بهتری در محاسبه قیمت طراحی سایت داشته باشید.

2- خدمات UI و UX سایت

همانطور که می دانید، ساختار تمامی سایت‌ ها، از هر نوع و با هرگونه خدماتی که باشند، از سایت‌ های فروشگاهی گرفته تا خدماتی، شخصی و غیره، از دو بخش فرانت اند و بک اند تشکیل شده اند.

فرانت اند به خودی خود به دو بخش UI و UX تقسیم می شود که هر دوی آن ها در حوزه کار طراحی سایت می‌ باشند. UI مخفف عبارت User Interface Design بوده و به معنی طراحی رابط کاربری است؛ همچنین، UX نیز مخفف عبارت User Experience Design است که به معنی تجربه کاربری می باشد.

بهتر است بدانید که از آنجایی که اگر پروژه طراحی سایت شما، بدون هیچ فایل UI و UX پیش رفته و طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری سایت، صرفا با دیدن چند نمونه سایت و توضیحات کوتاهی توسط کارفرما صورت گیرد، کاهش مقدار زمان طراحی سایت، کاهش قیمت این فرآیند را نیز به دنبال خواهد داشت.

در مقابل موضوع فوق، پر واضح است زمانی که تیمی حرفه ای به صورت تخصصی UI و UX را طراحی می کنند تا در نتیجه آن، جذابیت رابط کاربری آن به طرز مناسبی ایجاد شده و در نتیجه آن، مخاطبان بیشتری جذب سایت شوند، می بایستی بودجه بیشتری را در نظر گرفت.

البته به عنوان طراح سایت می توانید به منظور جلوگیری از دوباره کاری و ادیت، وایر فریم تهیه کرده و با استفاده از آن، UI و UX سایت را مطابق با نظرات کارفرما طراحی کنید که این امر صرفه جویی زمان مناسبی را به همراه خواهد داشت.

3- امکانات سایت

یکی از مهمترین مواردی که می بایستی قبل از شروع کار توسط کارفرما مشخص گردد، این است که چه امکاناتی را در سایتی که قصد سفارش آن را دارند، می بایستی در نظر گرفته شود؟!

به عنوان مثل آیا به دنبال یک سایت فروشگاهی هستند که کاربران تنها با برقراری تماس بتوانند در آن ثبت نام کنند؟ و یا اینکه قصد سفارش سایتی را دارند که کاربران بتوانند به راحتی در آن ثبت نام کرده، هر کدام پروفایل جداگانه ای داشته، بتوانند یکدیگر را فالو کنند و همچنین، محتوا منتشر کنند؟!

هر کدام از این امکانات می توانند تاثیر قابل توجهی در زمان و انرژی مورد نیاز از طراح سایت را به دنبال داشته باشند؛ از این رو پیشنهاد می کنیم قبل از محاسبه قیمت طراحی سایت، از ابعاد و جزئیات پروژه ای که قصد پذیرش آن را دارید، مطلع شوید.

4- کیفیت طراحی سایت

کیفیت طراحی سایت که خود معیاری از پرداختن به جزئیات و ریزه کاری های آن می باشد، یکی دیگر از فاکتورهای مهم تعیین کننده در محاسبه قیمت طراحی سایت محسوب می شود.

به عنوان مثالی در این زمینه، می توان گفت که ثبت نام کاربران در سایت می تواند در سطوح کیفیتی‌ متفاوتی انجام گیرد؛ در روش اول افراد می توانند برای ثبت نام در سایت، اطلاعات اولیه ای مانند نام و نام خانوادگی، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و وارد سایت شوند.

اما جالب است بدانید که این امر می تواند به گونه ای متفاوت از روش بالا صورت گیرد؛ در روش دوم هر فرد در مرحله ثبت نام، علاوه بر اینکه می تواند اطلاعات کامل تری اعم از مهارت ها، علایق و غیره را نیز وارد کند، قابلیت فالو کردن افراد دیگر و همچنین، ارتقاء سطح کاربری خود را نیز خواهد داشت که سبب جذابیت هرچه بیشتر سایت برای مخاطبین و مشتریان خواهد شد.

طبیعی است که اگر پیاده سازی امکانات سایت به روش اول حدودا 10 ساعت زمان نیاز داشته باشد، روش دوم مقدار بسیار بیشتری مانند 70 ساعت را به خود اختصاص می دهد که خود، دلیلی واضح بر افزایش قیمت طراحی سایت خواهد بود.

5- طراحی سایت توسط فرد یا تیم

امروزه فریلنسرهای زیادی وجود دارند که می توانند به ‌صورت تک نفره و بدون نیاز به همکاری با گروهی، سایت وردپرسی را طراحی کرده و در قبال آن، مبلغ مشخصی را به عنوان حق الزحمه دریافت نمایند. این در حالی است که بکارگیری تیم های طراح سایت، در کنار بهبود کیفیت و سرعت انجام کار، افزایش قیمت طراحی سایت را به دنبال خواهد داشت.

البته باید توجه داشت که طراحی سایت توسط افرادی با تسلط کافی در مهارت استفاده از کدنویسی اختصاصی برای تمامی بخش‌های مورد نیاز در طراحی سایت، که اصطلاحا به متخصصین فول استک شناخته می شوند، می تواند راهکار مناسبی جهت حفظ کیفیت مناسب در طراحی سایت در کنار قیمتی به صرفه عنوان شود.

اما به طور کلی بهتر است بدانید که طراحی سایت توسط تیم های متخصص، نتیجه مطلوب تر در کنار هزینه طراحی سایت بیشتر را به همراه دارد که می تواند گزینه ای ایده آل برای مشتریان سخت پسند محسوب شود.

6- مشاوره و ایده پردازی در طراحی سایت

یکی از بخش‌های مهم طراحی سایت که معمولا کمتر به آن توجه می شود، مشاوره تخصصی و ایده پردازی است. معمولا طراحان سایت با تجربه و حرفه ای، با استفاده از ایده‌ های متنوعی که در طول فعالیت خود با آن ها روبرو شده اند می توانند جذابیت و امکانات منحصر بفرد سایت را به طرز قابل توجهی بهبود دهند.

استفاده از این ایده ها که مستلزم مشاوره تخصصی این دسته از افراد می باشد و شما به عنوان طراح سایت میتوانید هزینه ای برای ارائه این تجربیات برای مشتری درنظر بگیرید و این موضوع می تواند تاثیر بسزایی در محاسبه قیمت طراحی سایت داشته باشد.

7- هزینه های جانبی را از قلم نیندازید!

در هر پروژه طراحی سایت، هزینه هایی وجود دارند که با اینکه ممکن است به کارفرما اعلام نگردد، اما می بایستی در قیمت نهایی ارائه شده در نظر گرفته شود که از جمله این نوع از هزینه ها، می توان به هزینه هاست، دامنه، خرید افزونه های مختلف، کتابخانه ها و غیره اشاره نمود.

بهتر است بدانید که برخی از طراحان سایت، این دسته از هزینه ها را محاسبه کرده و به عنوان آیتمی جدا از قیمت طراحی سایت به کارفرما اعلام می نمایند؛ این در حالی است که پبشنهاد می کنیم در پروژه های طراحی سایت با مقیاس متوسط و کوچک، تمامی هزینه ها به صورت یکجا اعلام شود تا تصمیم گیری مشتری با دید روشن و راحتی انجام گیرد.

8- خدمات جانبی طراحی سایت

معمولا افراد همزمان با طراحی سایت، خدمات دیگری اعم از آموزش کار با سایت، افزایش امنیت سایت، وارد کردن محصولات و یا محتوا، پیکربندی اولیه ، نصب و اضافه کردن افزونه های سئو و غیره را به عنوان خدمات جانبی طراحی سایت به مشتریان خود ارائه می دهند که می تواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت طراحی سایت داشته باشد.

پیشنهاد می کنیم به منظور اینکه بتوانید به طور دقیق تری به محاسبه قیمت طراحی سایت بپردازید، در جلسه اول با کارفرما، خدمات جانبی خود را به طور دقیق توضیح داده و اثرات قیمتی هر یک از آن ها را نیز مشخص نمایید تا در نتیجه آن، کارفرما بتواند بر اساس بودجه‌ ای که در اختیار دارد، خدمات مورد نظر خود را انتخاب و دریافت نماید.

9- خدمات پشتیبانی سایت

خدمات پشتیبانی سایت نیز از جمله مواردی است که می بایستی در زمان محاسبه قیمت طراحی سایت، به هزینه کلی اضافه گردد.

شاید تا به حال در تعرفه‌ های طراحی سایت، با رایگان در نظر گرفته شدن این خدمات مواجه شده باشید که در این مورد باید بدانید که خدمات پشتیبانی سایت در اغلب موارد رایگان نبوده و هزینه مربوط به آن در قیمت کل پروژه دیده شده است.

10- وضعیت سایر پروژه ها و ترافیک سفارشات

یکی دیگر از عوامل مهمی که می تواند تاثیر بسزایی روی قیمت پروژه طراحی سایت داشته باشد، وضعیت بقیه پروژه‌ های در حال انجام و ترافیک سفارشات دریافتی است.

به عنوان مثال اگر به عنوان طراح سایت پروژه دیگری ندارید، طبیعتا ممکن است برای جذب هرچه بیشتر مشتریان، تخفیف و یا آفرهای جذابی را در نظر بگیرید که در مجموع باعث کاهش قیمت کلی پروژه طراحی سایت خواهد شد.

در مقابل حالت فوق، در بازه های زمانی که در حال انجام پروژه های زیادی هستید و ترافیک سفارشات دریافتی نیز در حالت مناسبی قرار داد، قیمت طراحی سایت خود را می‌ توانید تا حدودی افزایش دهید تا در صورت دریافت پروژه، ارزش اختصاص زمان کافی برای آن را داشته باشد.

11- سرعت طراحی سایت

زمان اجرای پروژه نیز از دیگر پارامترهای مهم در محاسبه قیمت طراحی سایت می باشد. به طور کلی، هرچه زمانی که کارفرما برای پروژه خود در نظر می گیرد، بیشتر باشد، طبیعتا هزینه کمتری نسبت به مهلت های زمانی محدود به دنبال خواهد داشت.

به عنوان مثال ممکن است برخی از پروژه ها بر اساس خواسته مشتری که می بایستی در زمان کوتاهی لانچ شوند نیاز به اختصاص زمان بیشتری در شبانه روز هستند که این موضوع، افزایش قیمت طراحی سایت را به دنبال خواهد داشت.

سخن پایانی؛ هزینه طراحی سایت را چطور محاسبه کنیم؟

در این مقاله سعی بر آن شد تا متغیرها و فاکتورهایی را در اختیار شما قرار دهیم تا با استفاده از آن ها، محاسبه دقیق تری از قیمت طراحی سایت را ممکن سازیم.

به طور کلی نحوه محاسبه قیمت طراحی سایت در چند گام صورت می گیرد که خلاصه ای از آنچه مورد اشاره قرار گرفت را بیان خواهیم نمود.

در اولین گام باید تخمین بزنید که پروژه طراحی سایت مورد نظر به چند ساعت زمان نیاز داشته و سپس، مقدار آن را در ارزش هر ساعت حرفه و تخصص خود ضرب نمایید.

به عنوان مثال اگر در زمینه طراحی سایت یک تازه کار بوده و ارزش هر ساعت کار شما، 100 هزار تومان (در زمان نگارش مقاله) محاسبه شود ، برای طراحی یک سایت فروشگاهی ساده که نیاز به 50 ساعت زمان دارد، قیمت پروژه طراحی سایت شما حدود 5 میلیون تومان خواهد بود که با اضافه کردن هزینه‌ های جانبی ممکن است حتی به حدود 8 میلیون تومان نیز افزایش پیدا کند.

البته پرواضح است طراح سایت حرفه ای ممکن است برای هر ساعت کار 200 هزار تومان دریافت کند و برای یک پروژه 50 ساعته، این حق الزحمه به 10 میلیون تومان افزایش خواهد یافت که با احتساب هزینه های جانبی، خدمات پشتیبانی سایت و غیره ممکن است به 13 تا 14 میلیون تومان نیز برسد.

به طور کلی توصیه ما این است که برای شروع کار و اخذ پروژه های بیشتر و کسب تجربه در آن ها، از قیمت حداقلی شروع کرده و با افزایش ترافیک دریافت سفارشات ، قیمت خود را افزایش دهید تا زمانی که به اندازه کافی پروژه داشته باشید.

مقالات مرتبط :

درصد پیشرفت مطالعه شما :

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *