انواع روش های طراحی سایت

بررسی انواع روش های طراحی سایت

در این مقاله چه می‌خوانیم ...

در حال حاضر روش های طراحی سایت متفاوتی وجود دارند که هر کدام به خودی خود، مزایا و معایبی دارند. وبسایت ها مجموعه ای از صفحات مرتبط به هم هستند که می توانند شامل انواع متن، صوت و همچنین تصاویر به همراه یک صفحه اصلی باشند.

هر وبسایت دارای یک URL مجزا است که در یک یا چند سرور میزبانی می شود. اگر قصد راه اندازی سایتی جذاب برای کسب و کار خود هستید، بهتر است با انواع روش های طراحی سایت و مزایا و معایب هر کدام به طور کامل آشنایی داشته باشید.

در این مقاله از یامی تک سعی بر آن داریم تا انواع روش های طراحی سایت را معرفی و مزایا و معایب هر کدام را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما همراه باشید.

انواع روش‌ های طراحی سایت؛ گزینه ایده آل را انتخاب کنید!

ممکن است این سوال در ذهن ایجاد شود که چرا باید با انواع روش های طراحی سایت آشنا شویم؟! در پاسخ به این سوال باید گفت که آشنایی با انواع روش های طراحی سایت به شما به عنوان یک مدیر کمک میکند که سایت بهتری را طراحی کنید و روش درستی را برای طراحی سایت خود انتخاب کنید و اگر طراح سایت هستید، موجب تسلط بهتر به این موضوع و توانایی و در نتیجه آن مشاوره بهتر و موثرتر به مشتریان خواهد شد.

توجه داشته باشید، هنگامی که افراد به منظور سفارش طراحی سایت مراجعه می کنند، ممکن است از قبل آشنایی نسبی با انواع روش‌ های طراحی سایت داشته باشند. در این مواقع به عنوان متخصص طراحی سایت می بایستی به تمامی روش‌ های طراحی سایت تسلط نسبی داشته باشید تا در نتیجه آن بتوانید بهترین مشاوره و راهنمایی را به مشتری خود ارائه دهید.

پس از مطالعه کامل این مقاله قادر خواهید بود تا به راحتی و با دید روشن تری تصمیم بگیرید که کدامیک از انواع روش های طراحی سایت برای پروژه های دریافتی خود بازدهی بهتری را نسبت به روش های دیگر داشته و به طور دقیق تری به مشتریان خود مشاوره و راهنمایی بدهید؛ این مقاله از یامی تک را از دست ندهید!

دسته بندی کلی انواع روش‌ های طراحی سایت

به طور کلی انواع روش‌ های طراحی سایت بر اساس نوع آن ها، به دو گروه مجزای استاتیک و داینامیک تقسیم بندی می شوند؛ همچنین اگر معیار تکنولوژی توسعه سایت را در نظر بگیریم، می توان انواع کدنویسی، سیستم‌ های مدیریت محتوا و سایت سازهای آماده را در نظر گرفت.

دسته بندی انواع وبسایت ها

حال در این قسمت از مقاله به تعریف و بررسی انواع روش‌ های طراحی سایت بر اساس نوع آن که به دو بخش استاتیک و داینامیک تقسیم بندی می شوند، خواهیم پرداخت؛ با یامی تک همراه باشید!

بهتر است بدانید که این نوع از دسته بندی تا حدودی قدیمی شده است، چراکه امروزه اکثر سایت‌ ها از نوع داینامیک بوده و کمتر سایتی را می توان یافت که نوع استاتیک باشد.

طراحی سایت استاتیک

همانطور که قبلا نیز مورد اشاره قرار گرفت، یکی از انواع روش های طراحی سایت، طراحی استاتیک می باشد. در این نوع از سایت‌ ها که در آن ها، محتوا قابل تغییر نیست، معمولا زبان های برنامه نویسی کدنویسی CSS و HTML مورد استفاده قرار می گیرند.

در کنار موضوع فوق باید اضافه کرد که در این نوع وبسایت‌ ها، اغلب دیتابیس و کدهای بک‌ اند وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد، در ساده‌ترین حالت ممکن آن مورد استفاده قرار می گیرند؛ همچنین در این سایت ها نیازی به تغییر اطلاعات نیست و پنل مدیریتی نیز وجود ندارد.

رایج ترین کاربرد این نوع وب سایت ها، طراحی سایت‌ های شخصی است که در آن ها صرفا مشخصات فردی مانند نام و مشخصات، عکس و رزومه فرد وجود داشته و صفحه دیگری وجود ندارد.

مهم ترین برتری طراحی سایت استاتیک، هزینه بسیار پایین آن است که به تخصص نه چندان پیچیده ای که نیاز دارد، بر می گردد. اگر به کدهای برنامه نویسی Html و css تسلط داشته باشید، به راحتی قادر خواهید بود سایت شخصی از نوع استاتیک طراحی کنید.

در کنار مزیت کاربردی فوق، باید توجه داشت که هزینه مدیریت سایت‌ های استاتیک نسبتا قابل توجه بوده و اگر قصد تغییر اطلاعات سایت را داشته باشید، می بایستی از متخصص Html و css کمک بگیرید.

طراحی سایت داینامیک؛ قابلیت های متنوع در کنار هزینه های بیشتر

بر خلاف سایت های استاتیک، مدیر وبسایت یا حتی کاربران سایت قادر هستند تا به راحتی محتوا سایت های داینامیک را تغییر دهند. علاوه بر این مزیت کاربردی، در برخی مواقع ممکن است یک صفحه به خصوص، متناسب با شرایط وبسایت، اطلاعات متفاوتی را به هر کاربر نشان دهد.

به عنوان مثال می توان گفت که یک سایت فروشگاهی با طراحی از نوع داینامیک، در صفحه اصلی خود می تواند محصولات مختلفی را برای هر کاربر نشان دهد. این نوع از کاربردها می توانند برای شخصی سازی سایت ها متناسب با سلیقه مشتریان استفاده گردد که تاثیر بسزایی در بهبود بازدهی آن خواهد داشت.

بهتر است بدانید مدیریت سایت های داینامیک در صورتی که سایت دارای پنل مدیریت باشد، به دلیل عدم نیاز به دانش تخصصی، هزینه چشمگیر و قابل توجهی ندارد، البته این موضوع نسبت به هزینه مورد نیاز برای تغییر ساختار و کدنویسی های سایت متفاوت است و می بایستی بودجه کافی در این زمینه را در نظر بگیرید

علاوه بر تفاوت های فوق بهتر است بدانید که توسعه سایت‌ های داینامیک نیاز به دانش بیشتری نسبت به سایت‌ های استاتیک دارند. البته در این زمینه استفاده از وردپرس می تواند کارساز باشد که در این صورت نیازی به تخصص و هزینه زیاد نخواهد بود.

در کنار مزایای فوق، باید توجه داشت که هزینه توسعه این نوع از وبسایت‌ ها نسبت به سایت های استاتیک بالاتر بوده و همچنین زمان مورد نیاز برای طراحی و آماده شدن آن نیز بیشتر خواهد بود.

همانطور که قبلا نیز بیان شد، روش های طراحی سایت، متناسب با نوع آن می تواند در دو گروه استاتیک و یا داینامیک تقسیم بندی شود. حال سوال اینجاست که چه سایتی را استاتیک و چه سایتی را داینامیک طراحی کنیم؟! سوالی که درقسمت بعدی از این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد؛ با یامی تک همراه باشید!

سایت استاتیک یا داینامیک؛ کدام بهتر است؟!

در جواب به این سوال باید گفت که اگر قصد طراحی صفحه ای که قرار نیست اطلاعات موجود در آن را تغییر دهید و یا اگرقصد اختصاص بودجه مالی زیادی برای این امر را ندارید، طراحی سایت استاتیک می تواند گزینه ای ایده آل برای شما محسوب شود.

وبسایت استاتیک و داینامیک

اما اگر نیاز به سایت با اطلاعاتی پویا و مدرن دارید و در عین حال مشکلی با اختصاص هزینه طراحی سایت ندارید، نوع داینامیک را در بین روش های طراحی سایت به شما پیشنهاد می کنیم.

در این قسمت از مقاله به معرفی و بررسی روش‌ های طراحی سایت بر اساس تکنولوژی توسعه آن می پردازیم؛ با ما همراه باشید!

طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی

یکی از روش های طراحی سایت بر اساس تکنولوژی‌های توسعه، کدنویسی اختصاصی است. در این روش، فرد یا یک تیم برنامه نویسی روی پروژه کار می‌ کنند که خروجی آن سایت اختصاصی خواهد بود. طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی متعددی صورت می گیرد که هر یک از آن ها مزایا و معایب خاص به خود را دارند و می بایستی متناسب با نوع و شرایط پروژه سنجیده شوند.

به عنوان مثال در طراحی سایت هایی با موضوعیت سرمایه گذاری و بورس که نیاز به پردازش‌ های ریل تایم دارند، نمی توان از از زبان‌ های برنامه نویسی مانند php و یا asp استفاده کرد، بلکه به منظور حصول نتیجه مطلوب می بایستی استفاده از زبان های برنامه نویسی ساده تری اعم از اسمبلی را در برنامه کاری خود قرار دهید!

مزایا و معایب طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی

همان طور که قبلا نیز بیان شد، طراحی سایت به روش کدنویسی اختصاصی مزایا و معایب خاص به خود را دارند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

مزایا:

  • سرعت بالای سایت
  • نبود محدودیت در اضافه کردن امکانات مختلف به سایت
  • امنیت بسیار بالا
  • وجود فرآیندهای اختصاصی

معایب:

  • نیاز به دانش و تخصص بالا
  • در صورت نبود تخصص کافی در تیم توسعه دهنده سایت، خروجی پر از باگ و مشکلات فنی را شاهد خواهید بود.
  • نیاز به پشتیبانی
  • هزینه ایجاد تغییر در سایت قابل توجه
  • ایجاد تغییر در سایت با سرعت پایین
  • زمان توسعه سایت طولانی تر و همچنین هزینه نسبتا بالای آن
  • سئو سایت پیچیده تر

طراحی سایت با سیستم‌ های مدیریت محتوا

بهتر است بدانید که در حال حاضر سیستم های مدیریت محتوای مختلفی وجود دارند که از جمله آن ها می توان به وردپرس، دروپال، جوملا، شاپیفای، مجنتو، اوپن کارت و غیره اشاره نمود. اگر در بین روش های طراحی سایت، سیستم‌ های مدیریت محتوا را انتخاب کرده اید، بهتر است بدانید که هر یک از سیستم های مذکور، مزایا و معایب خاص به خود را دارند.

در میان این گزینه های اشاره شده، سیستم مدیریت محتوا وردپرس به دلیل کارایی بیشتر و رابط کاربری نسبتا ساده، طرفداران بیشتری را به سوی خود جذب کرده است.

در این قسمت از مقاله، به جزئیات بیشتری از این گزینه از روش های طراحی سایت خواهیم پرداخت؛ با یامی تک همراه باشید!

سیستم های مدیریت محتوا در واقع همان کدنویسی هایی است که توسط یک تیم توسعه دهنده ایجاد شده و به صورت مداوم در حال آپدیت و بروزرسانی می باشد. تیم‌ های برنامه نویس دیگر نیز از قابلیت توسعه وردپرس استفاده کرده و افزونه و قالب‌ های مختلفی را ایجاد کرده اند که برای هرکدام از آن ها وظایف به خصوصی تعریف شده اند.

این افزونه و قالب ها به طراحان سایت کمک می‌ کند تا سایت های حرفه‌ای و تخصصی تری را با سرعت بیشتری طراحی کنند؛ به عنوان مثال وردپرس یک وبلاگ ساده بوده و نمی توان از آن به تنهایی به منظور ایجاد یک سایت فروشگاهی استفاده کرد.

اما می توان با استفاده از افزونه ووکامرس، تمامی قابلیت‌ ها و امکاناتی که برای یک فروشگاه اینترنتی نیاز است را با سرعت و کیفیت بیشتری به وردپرس اضافه کرده و در نهایت یک فروشگاه اینترنتی را ایجاد نمایید.

مزایا و معایب طراحی سایت با سیستم‌ های مدیریت محتوا (CMS)

همان طور که قبلا نیز بیان شد، در بین روش های طراحی سایت، استفاده از سیستم‌ های مدیریت محتوا مانند وردپرس مزایا و معایب خاص به خود را دارند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

مزایا :

  • امکان توسعه سریع تر سایت
  • هزینه بسیار کمتر
  • نیاز به دانش تخصصی کمتر
  • مدیریت بهتر و راحت تر سایت
  • سئو بهینه تر

معایب :

  • محدودیت در توسعه امکانات و فرآیندها
  • امنیت پایین‌تر نسبت به کدنویسی اختصاصی
  • بهینه نبودن سایت به دلیل وجود کدهای مختلف در سایت

سایت سازهای آماده؛ ساده ترین گزینه از روش های طراحی سایت!

سایت سازهای آماده نیز از دیگر گزینه های پیش رو در بین روش های طراحی سایت هستند که اخیرا طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کرده اند. این ابزارها شباهت زیادی با سیستم‌ های مدیریت محتوا دارند و دارای ساختار بسیار ساده‌ای هستند.
جالب است بدانید با استفاده ابزارهای سایت ساز میتوان به راحتی و فقط در عرض چند دقیقه یک سایت طراحی کرد؛ البته باید توجه داشت که سایت سازهای آماده، امکانات محدودی داشته و امکان توسعه ابزارها و امکانات نیز در این سایت سازها وجود ندارد.

به عنوان مثال در سایت هایی که با استفاده از وردپرس طراحی شده است، می توان تا حدود مناسبی در ساختار سایت کد اضافه کرد؛ این در حالی است که اگر در بین روش های طراحی سایت، استفاده از سایت سازهای آماده را انتخاب کرده اید، این امکان را در دسترس نخواهید داشت که گزینه ای نامطلوب به شمار می آید.

مزایا و معایب طراحی سایت با سایت سازهای آماده

همانند سایر روش های طراحی سایت، استفاده از سایت سازهای آماده نیز مزایا و معایب خاص به خود را دارد که در این قسمت از مقاله یامی تک، مهم ترین آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

مزایا:

  • سرعت بالا
  • عدم نیاز به تخصص یا دانش خاص
  • ساده‌ تر شدن مواردی مانند پرداخت، قوانین ارسال و غیره
  • هزینه بسیار پایین؛ در حد ماهیانه 125 هزار تومان تا 1 میلیون تومان (در تاریخ نگارش این مقاله)

معایب:

  • مالکیت سایت برای شما نخواهد بود
  • سرعت پایین
  • امنیت بسیار پایین
  • سئو نامناسب
  • وجود محدودیت‌های زیاد

جمع بندی؛ کدام گزینه از روش های طراحی سایت را انتخاب کنیم؟!

حال که انواع روش های طراحی سایت را در کنار مزایا و معایب آن ها مورد بررسی قرار دادیم، در این قسمت از مقاله، گزینه مناسب از روش های طراحی سایت متناسب با بودجه ای که برای آن در نظر گرفته اید را معرفی خواهیم کرد.

در وهله اول، اگر محدودیت بودجه و یا زمان ندارید و در عین حال، فرآیندهای خاصی را برای سایت در نظرگرفته اید، همکاری بلند مدت با یک تیم متخصص می تواند بهترین گزینه پیش روی شما باشد.

همچنین اگر سرعت، امنیت، امکانات و قابلیت های سایت در اولویت است، استفاده از کدنویسی اختصاص متناسب با نیازهای مشتری می تواند بهترین گزینه در بین روش های طراحی سایت عنوان شود.

اما اگر محدودیت بودجه و زمان داشته و هنوز اطمینان کافی نسبت به ایده مورد نظر خود ندارید؛ در عین حال قصد مدیریت شخصی سایت را داشته و دسترسی به امکانات و افزونه ها نیز در اولویت می باشد، طراحی سایت با وردپرس را می توان در بین روش های طراحی سایت برایتان در نظر گرفت.

اگر بودجه بسیار کمی در اختیار داشته و زمان کمی نیز دارید و در عین حال، هدف از طراحی سایت صرفا برای مواردی نظیر کاتالوگ است و یا نیازی به اضافه کردن امکانات و قابلیت‌ های مختلف به سایت ندارید، استفاده از سایت سازهای آماده به عنوان یک انتخاب موقتی می تواند مناسب باشد؛ چراکه در آینده و در صورت موفق شدن سایت، می بایستی استفاده از وردپرس و کدنویسی اختصاصی را در برنامه خود قرار دهید.

مقالات مرتبط :

درصد پیشرفت مطالعه شما :

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *